top of page

Over

Over

Over M.Art

Ik ben Maartje Wassink en ben een autodidact. Ik vind het heerlijk om zelf het materiaal te leren kennen. Een leerproces waar ik nog jaren mee door wil gaan.

Vanaf 2002 heb ik een heerlijk atelier aan huis, in het “Kookhuis” naast onze woonboerderij. Dit geeft mij de mogelijkheid om mijn inspiratie de vrije loop te laten en te werken als het maar enigszins kan. Ik ben autodidact en vind het heerlijk om te experimenteren met materialen en vormen. De mogelijkheden van klei, glazuur soorten en pigmenten zijn naar mijn gevoel eindeloos. Het maakt dat mijn werk uit verschillende stijlen bestaat, al kan je wel zien dat het van mijn hand is.  Ik werk graag samen met mijn dochter, die glasblazer is, en de andere helft van het “kookhuis” als haar atelier in gebruik heeft. De materialen keramiek en glas geven ons weer een nieuwe uitdaging en inspiratie om te verwerken in een gezamenlijk kunstwerk.

Inspirerend

Het begon allemaal in 1997 met het maken van een surprise met zelf hardende klei. Het werken met klei geeft me zoveel inspiratie en rust. Heerlijk om met je handen de mogelijkheden van klei te ontdekken en de ideeën in je hoofd vorm te geven of juist los te laten. De spanning of het lukt om een idee uit te werken in klei, het kleuren en/of glazuren en het bakken van de klei inspireert me steeds om weer nieuwe wegen in te slaan en te blijven experimenteren.

M.Art

De naam M.Art  is het samenvoegen van de beginletter van mijn voornaam en Art, oftewel Maartje’s kunst.

Glasblazer

Ik werk graag samen met mijn dochter, die glasblazer is, en de andere helft van het “kookhuis” als haar atelier in gebruik heeft. De materialen keramiek en glas geven ons weer een nieuwe uitdaging en inspiratie om te verwerken in een gezamenlijk kunstwerk. 

Meer weten over Vitrumlimax ga dan naar www.vitrumlimax.nl

" De materialen keramiek en glas geven ons weer een nieuwe uitdaging en inspiratie om te verwerken in een gezamenlijk kunstwerk. "

bottom of page